Βουλγαρία: 1400 νέοι συνοριοφύλακες στα σύνορα με Τουρκία


Προσπάθεια ανακοπής του προσφυγικού ρεύματος

Νοέμβριος 5, 2013.

Σόφια.

Σε μια εβδομάδα, στα σύνορα  της Βουλγαρία με την Τουρκία, θα προστεθούν 1400 νέοι συνοριοφύλακες για τον καλύτερο έλεγχο της παράνομης διέλευσης των μεταναστών.


Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης,  η ασφάλεια των συνόρων θα ενισχυθεί με 60 οχήματα παντός εδάφους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τσβεντίν Γιόβτσεφ.

«Ελπίζουν να μειώσουμε σημαντικά τη ροή των μεταναστών στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας», δήλωσε ο υπουργός.

Επίσης στην συνολική αντιμετώπιση της εισροής των παράνομων μεταναστών θα βοηθήσει και ο φράχτης 30 χιλιομέτρων που η κατασκευή του έχει αποφασισθεί.
Εκτός από την ενίσχυση των συνόρων, η βουλγαρική κυβέρνηση σχεδιάζει να εισαγάγει ένα μέτρο ελέγχου των μεταναστών σε κλειστά κέντρα και όχι σε στρατόπεδα προσφύγων, μέχρι να εξακριβωθεί η προέλευσή τους. Θα απελαύνονται βίαια οι έχοντες πλαστά στοιχεία.  Μόνο οι γυναίκες και τα παιδιά θα τοποθετούνται σε προσφυγικά στρατόπεδα.

Σημειώνεται ότι διαδηλώσεις κατά της εισόδου των παράνομων μεταναστών άρχισαν να πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και ο υπουργός Εσωτερικών, με αφορμή αυτό το γεγονός, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται και εγγυάται για την ασφάλεια των πολιτών της Βουλγαρίας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό των κινδύνων που συνδέονται με την αύξηση  του αριθμού των προσφύγων στη χώρα.

Σήμερα στη Βουλγαρία, υπάρχουν 8796 παράνομοι μετανάστες και πολλοί από αυτούς έχουν υποβάλλει αίτηση για το καθεστώς του πρόσφυγα, σύμφωνα με τον Τσβετλίν Γιόβτσεφ.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr