Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απέρριψαν το νέο επιθετικό ελικόπτερο T-129


Νοέμβριος 5, 2013.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αρνήθηκαν, εκ νέου, την παραλαβή νέων επιθετικών ελικοπτέρων τύπου T-129 EDH, όπως αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.


Το δημοσίευμα επικαλείται εκπροσώπους του τουρκικού στρατού οι οποίοι επεσήμαναν ότι  τα στρατιωτικά ελικόπτερα T-129 EDH που κατασκευάζονται από την Τουρκία και την Ιταλία από κοινού, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του στρατού και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο λόγος της άρνησης ήταν η διαφορά στην απαιτούμενη ποιότητα των στρατιωτικών ελικοπτέρων που επιθυμεί ο τουρκικός στρατός, κάτι σαν μια ενημερωμένη έκδοση του επιθετικού ελικοπτέρου AH-1 Cobra  ή το  Ah-64.

Την περίοδο αυτή  οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας έχουν ελλείψεις επιθετικών ελικοπτέρων και τα ήδη διαθέσιμα θεωρούνται παρωχημένα και ξεπερασμένα.
Το T-129 EDH είχε σχεδιασθεί για τις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων βάσει των ιταλικών A-129 Mangusta  της Agusta-Westland.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr