‘Βέτσερ’: «Τι ρεζίλι! Ο Παπούλιας από την Αλβανία έστειλε μήνυμα για επίλυση της διαφοράς»


«Τι ρεζίλι! Ο Παπούλιας από την Αλβανία έστειλε μήνυμα ότι είναι απρόθυμος για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος"

Νοέμβριος 5, 2013.

Η ελληνοσκοπιανή διαμάχη για το όνομα ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση των Τιράνων μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του προέδρου της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι.


«Θα πρέπει να βρούμε ένα όνομα που να είναι αποδεκτό από όλους με γεωγραφικό προσδιορισμό και για γενική χρήση. Στηρίζω την πρωτοβουλία της ονομασίας «Σλαβο-αλβανική Μακεδονία», δήλωσε ο Παπούλιας, σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’, επικαλούμενη αλβανικό δημοσίευμα.


Ο Παπούλιας μεταξύ των άλλων, εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας και δήλωσε ότι η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα αποτελούν γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών.

Στις συνομιλίες τους οι δύο πρόεδροι δεν αναφέρθηκαν στους ‘τσαμουριώτες’ του Αλβανούς που έφυγαν από την Ελλάδα.

Robyn O'Neil: «Προσβολή η τελευταία πρόταση για τους Σκοπιανούς»

Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κακές προθέσεις, καμία επιθυμία να έρθουν σε συμφωνία με την FYROM. Η τελευταία πρόταση για το όνομα «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» είναι η πιο υποτιμητική από τις προηγούμενες, δήλωσε ο Robyn O'Neil, που υπήρξε ο πρώτος διαμεσολαβητής στην ελληνο-σκοπιανή διαφορά του ονόματος στην εκπομπή η «φωνή του Λαού» στην τηλεόραση του σκοπιανού ‘Σόνσε’-ТВ Сонце.

Επιπρόσθετα η εφημερίδα Dnevnik αναφερόμενη στο θέμα σημειώνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, δεν επιθυμεί να σχολιάσει το ζήτημα αυτό.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr