Κωνσταντινούπολη: Η Αντιπολίτευση της Συρίας καθορίζει τη στάση της για τη ‘Γενεύη 2’

Τα μέλη του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού στην Κωνσταντινούπολη

Νοέμβριος 9, 2013.

Κωνσταντινούπολη- Τουρκία.

Η Γενική Αρχή της Εθνικής Συμμαχίας των δυνάμεων της επανάστασης και της συριακής αντιπολίτευσης, συναντήθηκε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη για να καθορίσει τη στάση στη συμμετοχή της στη Διάσκεψη της Γενεύης 2, για την επίλυση της Συρίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του συνασπισμού, το σώμα πρότεινε να δηλώσει ότι δεν αποδέχεται κανέναν ρόλο στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη μεταβατική φάση.

Ο επικεφαλής του συνασπισμού, Αχμάντ Τζάρμπα, ανακοίνωσε αυστηρές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του στη διάσκεψη της Γενεύης, ζητώντας η συνάντηση αυτή να οδηγήσει στην αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ,  και την κατάπαυση του πυρός κατά τις διαπραγματεύσεις.

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Συριακού Εθνικού Συμβουλίου και μέλος του διοικητικού οργάνου του συνασπισμού, Τζόρτζ Σαμπρά να μην συμβιβαστούν με αυτές τις συνθήκες.

Ωστόσο, η Δαμασκός απέρριψε αυτό το σενάριο οριστικά, δήλωσε ο υπουργός πληροφοριών της Συρίας Ομράν Ζόουμπι «Εμείς δεν θα πάμε στη Γενεύη για να παραδώσουμε την εξουσία», δήλωσε προσθέτοντας ότι οι προϋποθέσεις που προσπαθεί να θέσει η αντιπολίτευση είναι απαράδεκτες, σημειώνει αραβικό δημοσίευμα επικαλούμενο το AFP.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr