Συρία: Οι ισλαμιστές ανάκτησαν στρατηγική βάση στο Χαλέπι


Φωτό από το CNN- Arabic, που αναφέρεται στην κατάληψη της ‘Βάσης 80’

Νοέμβριος 9, 2013.

Χαλέπι.

Αντάρτες ισλαμιστές ανακατέλαβαν μια στρατηγική βάση κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, μετά από  βίαιες μάχες στις οποίες σκοτώθηκαν περισσότερα από 50 άτομα, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από μαχητές της λιβανικής ομάδας ‘Χεζμπολάχ’ ξεκίνησαν μια επίθεση έξω από την πόλη Χαλέπι την Παρασκευή το πρωί και ανέκτησαν τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της ‘Βάσης 80’.

Ωστόσο, οι αντάρτες καθώς με τους οπαδούς της Αλ Κάιντα αντεπιτέθηκαν με πυραύλους grad, εναντίον των στρατευμάτων του συριακού στρατού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και ανάκτησαν το χαμένο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου, οι συγκρούσεις άφησαν 53 νεκρούς, 33 από την πλευρά των ισλαμιστών και 20 από την πλευρά των κυβερνητικών.

Οι αντάρτες κατέλαβαν τη ‘Βάση 80’, η οποία ελέγχει το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου και το παρακείμενο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ναϊράμπ. Απέτυχαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο, αλλά οι πολιτικές πτήσεις έχουν ανασταλεί από την αρχή του έτους, λόγω των επιθέσεων των ισλαμιστών.

Ο στρατός έχει κάνει πολλές προόδους, ανατολικά του Χαλεπίου, τις τελευταίες ημέρες, όπως η ανακατάληψη της πόλης Σφέιρα, μια πόλη που ήταν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών επί ένα χρόνο, αναφέρει το δημοσίευμα του Αλ Αραμπίγια.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr