Βρετανός βουλευτής: Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια το 2014


Νοέμβριος 28, 2013.

Ο Βρετανός βουλευτής Robert Walter πιστεύει ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια θα ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.


Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά με σαφήνεια ότι πρέπει να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν, αλλά ο ίδιος δεν βλέπει ότι αυτό θα συμβεί εν ευθέτω χρόνο.

«Δυστυχώς, δεν μπορών να είμαι τόσο αισιόδοξος,  γιατί φοβάμαι ότι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα κινηθούν πάλι με τις εκλογές το Μάιο, μέσα στα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα. 

Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος,  υπό την έννοια, ότι η FYROM θα γίνει μέλος των δύο οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς πιστεύω ότι το τεχνικό ζήτημα της ονομασίας θα επιλυθεί, επειδή οι πολίτες του Νοτιοσλαβικού κράτους αποτελούν σημαντικό μέρος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δήλωσε στο ραδιόφωνο της Deutsche Welle για την σλαβοσκοπιανή γλώσσα, ο Βρετανός πολιτικός.

Ο Robert Walter είναι μέλος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για την Άμυνα και Ασφάλεια, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής  Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρόεδρος της Διάσκεψης του Βερολίνου για την Ασφάλεια και την Άμυνα, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr