“Κούτρας: Είναι ψέμα ότι ο Βασιλάκης πρότεινε το ‘Σλαβο-αλβανική Μακεδονία’ ”


Νοέμβριος 1, 2013.

«Η Αθήνα αρνείται ότι ο Αδαμάντιος Βασιλάκης έκανε πρόταση για το όνομα των Σκοπίων ως  «Σλαβο-αλβανική Μακεδονία», ανέφερε  το Kanal 5  σε ανταπόκριση από την Αθήνα».


«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Οι θέσεις μας είναι γνωστές, ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη Μακεδονία, για όλες τις χρήσεις, δηλαδή ,erga omnes,  δήλωσε ο Έλληνας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας.

Η άρνηση ήρθε μετά την επίσκεψη του Αδαμάντιου Βασιλάκη χθες στο υπουργείο όπου συζήτησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ενημέρωσε για τη συνάντησή του με τον διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς, στη Νέα Υόρκη. Λεπτομέρειες για το τι συζητήθηκε δεν αποκαλύφθηκαν, σημειώνει το ΠλαςΊνφο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ονομασία  για «Σλαβο-αλβανική Μακεδονία» δεν προτάθηκε στην πραγματικότητα, αλλά, απλά, η δημοσίευση έγινε με σκοπό να φανεί η πολυπλοκότητα του προβλήματος.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr