Βρετανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στο Κάιρο


‘Απεσταλμένος του Βρετανού πρωθυπουργού’

Νοέμβριος 21, 2013.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας, στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Sir Kim Darroch για να συζητήσουν τη στρατιωτική συνεργασία για την ασφάλεια μεταξύ των δύο χωρών.


 Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού, Αχμέτ Αλί,  ανέφερε ότι η συζήτηση περιστράφηκε στην ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών των δύο χωρών. Οι δύο αξιωματούχοι αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για τις πρόσφατες αραβικές και περιφερειακές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην περιφερειακή σταθερότητα.

Ο Darroch εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τον Αλ Σίσι, για τη δολοφονία την Τετάρτη, 11 Αιγυπτίων στρατιωτών, στην επίθεση σε λεωφορείο στη χερσόνησο του Σινά.

Ο Sir Kim Darroch συναντήθηκε, επίσης,  με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Ναμπίλ Φάχμι στον οποίο  ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον του ζήτησε να έρθει στην Αίγυπτο «για να εκφράσουμε την υποστήριξη μας προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση και την αιγυπτιακή ηγεσία, και την αλληλεγγύη της Βρετανίας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων για την ασφάλεια και των προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, ώστε να σταθούμε μαζί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

«Ο Sir Kim Darroch εξέφρασε εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Αιγύπτου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας  και στην πορεία της στο μεταβατικό πολιτικό χάρτη, έτσι ώστε, να διατηρήσει τον ηγετικό ρόλο της τόσο στο περιφερειακό, όσο και σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Αλί.

Είναι η πρώτη επίσκεψη Βρετανού αξιωματούχου, μετά την επανάσταση της 3ης Ιουλίου, σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr