Μπακογιάννη σε Σκόπια: Είναι σειρά σας να κάνετε το επόμενο βήμα


Νοέμβριος 21, 2013.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, επανέλαβε εκ νέου την ‘περίφημη θέση’ της χώρας της, ότι η Αθήνα έχει ένα βήμα προς την επίλυση της ονομασίας και ότι τώρα είναι η σειρά των Σκοπίων.


Η εξουσιοδοτημένη υπουργός των Σκοπίων στην πρεσβεία στην Αυστρία, Χίλντα Κολέφσκα, σε εκδήλωση στη Βιέννη, ρώτησε την κ. Μπακογιάννη γιατί η Ελλάδα μπλοκάρει τα Σκόπια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι εάν η χώρα επιθυμεί να ενταχθεί στους οργανισμούς αυτούς, οφείλει να σέβεται τις αρχές τους.

Η κα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι οι αρχές των Σκοπίων έχουν τώρα περισσότερες ευκαιρίες να υιοθετήσουν κάποια από τις προτάσεις του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αλλά κάθε μία από τις προτάσεις αυτές  συναντά την «ακλόνητη στάση του πρωθυπουργού».

«Δεν θα υπάρξει καμία ελληνική κυβέρνηση που θα δεχθεί την σημερινή κατάσταση» είπε η Ελληνίδα πρώην υπουργός.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί ξένοι διπλωμάτες και πολιτικοί της Αυστρίας, διοργανώθηκε από τον πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σούσελ και είχε αναφορά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αναφέρει η Ούτρινσκι των Σκοπίων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr