Η Βουλγαρία έχει γίνει χώρα του τρίτου κόσμου


«οι αποφάσεις βγαίνουν μυστικά και αναδεικνύονται πολιτικοί από μια κάστα ατόμων»

Νοέμβριος 20, 2013.

Η οικονομική και πολιτική κατάσταση στη Βουλγαρία είναι τραγική. Κατά το τελευταίο έτος σε όλους τους οικονομικούς τομείς η χώρα βαθμολογείται καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση.


Για παράδειγμα, στην ανταγωνιστικότητα παγκοσμίως από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μεταξύ 148 χωρών η Βουλγαρία κατατάσσεται με 123-125 έδρες στους δείκτες για ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αποτελεσματικότητα των νόμων, τη διαφάνεια των πολιτικών της κυβέρνησης, και τη διαθεσιμότητα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη καταθλιπτική  θέση αουτσάιντερ καταλαμβάνει η Βουλγαρία στην ‘αγορά εργασίας’.

Στο δείκτη της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας με συνολική βαθμολόγηση 148 χωρών, η χώρα κατατάσσεται 142η  και 144η στην διατήρηση και προσέλκυση εξειδικευμένων επιστημόνων.

Διεθνείς μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η Βουλγαρία είναι μία χώρα των μυστηρίων, όπου οι σημαντικές πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις γίνονται ‘στο σκοτάδι’ και η επιλογή των υποψηφίων για τα δημόσια αξιώματα είναι ιδιαίτερα μυστική και αφορά μια μικρή κάστα ατόμων.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος στη Βουλγαρία είναι μόνο στα λόγια.

Επιπρόσθετα,  οι ειδικοί υπενθυμίζουν τη συνήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης να υπερβαίνει των αρμοδιοτήτων και των εξουσιών της, πέρα από την έκδοση διάφορων αδειών και πιστοποιητικών, σημειώνει το δημοσίευμα «η Βουλγαρία σήμερα»- Болгария Сегодня.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr