Ερντογάν: «Εμείς δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε ‘τουρκικό Κουρδιστάν’


Νοέμβριος 20, 2013.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας φιλοξενούμενος στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης ATV, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει Κουρδιστάν στην τουρκική επικράτεια.


Αναφερόμενος στην έκφραση του δημάρχου του Ντιγιαρμπακίρ ‘τουρκικό Κουρδιστάν’ τη χαρακτήρισε άκομψη και είπε ότι τέτοια έκφραση δεν γίνεται αποδεκτή από το τουρκικό κράτος.

Αναφερόμενος, επίσης, στη δική του έκφραση ως ‘Κουρδιστάν’ στη συνάντησή του με τον επικεφαλής της κουρδικής περιφέρειας  του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, διευκρίνισε ότι έτσι χαρακτηρίζεται από το «ιρακινό σύνταγμα» και η φράση πηγαίνει αυτόματα στην κουρδική περιφέρεια του βόρειου Ιράκ και στους νόμους που ψηφίζονται για αυτήν.

«Για εμάς, είπε ο Ερντογάν, η περιφέρεια της ανατολικής Τουρκίας, αναφέρεται ως «Περιφέρεια  της Ανατολικής Ανατολίας».

Η ζωντανή παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού στο τουρκικό κανάλι έγινε μετά από τις αμφιλεγόμενες συζητήσεις που ακολούθησαν όταν δήλωσε για τις συμφωνίες μεταξύ της Τουρκίας και του «Κουρδιστάν», μια λέξη που στην Τουρκία είναι απαγορευμένη...

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr