Σουηδός ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν δείχνει σημεία παραχώρησης για το όνομα των Σκοπίων



Νοέμβριος 23, 2013.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Κάρλ Μπίλντ,  η Ελλάδα δεν πρόκειται να προβεί σε παραχωρήσεις κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην ΕΕ,  για την επίλυση της ονομασίας της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.


Ο Καρλ Μπίλντ σχολιάζοντας σχετικά με την πρόοδο των Βαλκανίων στην πορεία τους προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δήλωσε ότι όλες οι χώρες των Βαλκανίων προοδεύουν σημαντικά, με εξαίρεση την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Δεύτερη εξαίρεση, σύμφωνα με τον Σουηδό Υπουργό, είναι τα Σκόπια, λόγω της διαφωνίας για το όνομα της χώρας με την Ελλάδα, η οποία «κατά την άποψή μου δεν προτίθεται να προβεί σε παραχωρήσεις» για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Επιπρόσθετα, ο Καρλ Μπίλντ ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον σε πολιτικό συνέδριο, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των δυτικών Βαλκανίων.

«Δεν θα πω ότι είμαι απαισιόδοξος για τα Βαλκάνια, κινούνται με  πιο αργούς ρυθμούς από ό, τι θα ήθελα, αλλά κινούνται», είπε.

Ο Καρλ Μπίλντ είχε διατελέσει κατά το παρελθόν ύπατος εκπρόσωπος για την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr