Συγκρούσεις στην Αίγυπτο – ένας νεκρός


Νοέμβριος 15, 2013.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας στις 15 Νοεμβρίου αναγκάστηκαν να παρέμβουν στη σύγκρουση εκατοντάδων υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, στην Αλεξάνδρεια, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να σκοτωθεί ένα άτομο, όπως σημειώνει η Ahram στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος και συνέλαβαν έναν αριθμό υποστηρικτών του Μόρσι.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν υποστηρικτές των ισλαμιστών φώναζαν συνθήματα κατά των στρατιωτικών.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν το θάνατο ενός ατόμου αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες.

Νωρίτερα ισλαμικές δομές στην Αίγυπτο ζήτησαν να γίνουν μαζικές εκδηλώσεις στις 15 Νοεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην συνεχιζόμενη δίκη του Μόρσι, καθώς στη σηματοδότηση των 90 ημερών μετά την αιματηρή καταστολή σε δύο καταυλισμούς υποστηρικτών του Μόρσι στις 14 Αυγούστου. Ισλαμικές διαδηλώσεις έγιναν  στο Κάιρο, Γκίζα και Αλεξάνδρεια.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι πρώτη διαμαρτυρία που λαμβάνει χώρα στην Αίγυπτο μετά την προθεσμία της 14 Νοεμβρίου, της παύσης της έκτακτης ανάγκης, που επιβλήθηκε στη χώρα από τις 14 Αυγούστου.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr