Η Ρωσία προσφέρει στην Αίγυπτο ελικόπτερα και συστήματα αεράμυνας


Νοέμβριος 16, 2013.

Η Ρωσία πρόσφερε στην Αίγυπτο σύγχρονα ελικόπτερα και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε μια μεγάλης κλίμακας συναλλαγής που αποτιμάται στα 2 δις δολάρια, γεγονός που δηλώνει  την αναβίωση της στρατιωτικής συνεργασίας, σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο.


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, επισκέφθηκαν την Αίγυπτο την Πέμπτη, προσπαθώντας να υπογράψουν επικερδή συμβόλαια με την αιγυπτιακή κυβέρνηση, μετά  την ανατροπή του Ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι η στρατιωτική συνεργασία συζητήθηκε κατά τις συνομιλίες μεταξύ του Σόιγκου και του Αιγύπτιου ομολόγου του, στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

«Σκεπτόμαστε σοβαρά την ανάπτυξη των ρωσο-αιγυπτιακών σχέσεων στον στρατιωτικό τομέα», δήλωσε ο Σόιγκου.

Ρωσικές πηγές, επικαλούμενες το υπουργείο Άμυνας, σημείωσαν ότι η συμφωνία ενδέχεται να χρηματοδοτηθεί από τη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του Μόρσι, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr