Η Τουρκία συζητά για στρατιωτική συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν


"Μέτωπο κατά της Αρμενίας"

Νοέμβριος 16, 2013.

Ο υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, στρατηγός Ζακίρ Χασάνοφ  δέχθηκε τον Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν, Ισμαήλ Αλπέρ Τσοσγκούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, όπως αναφέρει η ‘Day.az’, κατά την επίσκεψη του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ στην Τουρκία, συζητήθηκε το θέμα της στρατιωτικής συνεργασίας  των δύο χωρών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην περαιτέρω ενίσχυση των αδελφικών δεσμών και σχέσεων φιλίας.

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε, επίσης, τη σημασία της απελευθέρωσης των κατεχόμενων εδαφών του Αζερμπαϊτζάν από την Αρμενία στην περιοχή, σημειώνοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν δέχεται το γεγονός της κατοχής.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο υπουργείο Άμυνας, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για περιφερειακά και διμερή ζητήματα καθώς και άλλα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν, ταξίαρχος Χασάν Νεβζάτ Τασντελέρ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr