Ρωσία και Σερβία υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας


Νοέμβριος 13, 2013.

Μόσχα.

Η Ρωσία και η Σερβία υπέγραψαν συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου.


Σύμφωνα με το ρωσικό Νόβοστι, μετά τη συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, Νεμπόισα Ρόντιτς, δήλωσε ότι εξετάστηκαν τρεις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας.

Ο Υπουργός Άμυνας υπενθύμισε ότι με προηγούμενη απόφαση των προέδρων της Ρωσίας και της Σερβίας υπεγράφη δήλωση σχετικά με τη στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία καλύπτει την Άμυνα.

«Πρόσφατα οι επαφές και οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Σερβίας έχουν αποκτήσει νέα ποιότητα», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα συμβαλλόμενα μέρη θα ανταλλάσσουν απόψεις, εμπειρίες και πληροφορίες σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον στρατιωτικό τομέα, ανάπτυξη των σχέσεων στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης, την τοπογραφία, χαρτογραφία, ιστορία, ιατρική και τον στρατιωτικό πολιτισμό- αθλητισμό.

Επίσης προβλέπει την ανταλλαγή εμπειριών και τη διατήρηση της ειρήνης σε συνεργασία στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr