Βούλγαρος ακαδημαϊκός: Η πολιτική ελίτ των Σκοπίων έχει αντιβουλγαρική βάση



Τα Σκόπια θα γιορτάσουν την επέτειο του ‘Μακεδόνα τσάρου Σαμουήλ’!

Νοέμβριος 4, 2013.

Σόφια.

«Τα Σκόπια διακατέχονται από μια αντι-βουλγαρική αντιπαλότητα και δεν μπορώ να ξέρω πως μπορούμε να συνεργασθούμε», δήλωσε ο ιστορικός ακαδημαϊκός  Γκεόργκι Μάρκοφ.


Ο Βούλγαρος ιστορικός επεσήμανε ότι στην πολιτική των Σκοπίων δεν έχει αλλάξει τίποτε και η πολιτική ελίτ διακατέχεται από αντιβουλγαρισμό.

«Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε τον περασμένο μήνα: ‘Εγώ γνωρίζω για την ιστορία που έμαθα στο σχολείο, αυτήν ξέρω... πώς έρχονται τώρα οι Βούλγαροι και ονομάζουν πόλεις με τα ονόματα των ηρώων μας, Γκότσε Ντέλτσεφ και Σαντάνσκι;’

Αυτήν την ιστορία διδάχθηκε, αλλά είναι πλαστογραφημένη, επεσήμανε ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση που έγινε στην πόλη Σαντάνσκι μεταξύ της Βουλγαρικής Ακαδημίας και της Σκοπιανής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, ο Μάρκοφ είπε ότι επέλεξε να μην πάει «γιατί εκεί γνώριζα ότι θα ήταν ο Μπλάζε Ριστόφσκι, που είναι αμετανόητος Τιτοϊστής. Δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ μαζί του αφού έχει σαν βάση τον αντιβουλγαρισμό, όχι μόνο για τη σύγχρονη ιστορία αλλά και για τη μεσαιωνική ιστορία».

«Το επόμενο έτος, συνέχισε ο ακαδημαϊκός, τα Σκόπια θα γιορτάσουν την επέτειο του «Μακεδόνα Τσάρου Σαμουήλ» (!) τους. Είναι ακατανόητη αυτή η αντι-βουλγαρική μανία τους», δήλωσε ο ακαδημαϊκός στο βουλγαρικό πρακτορείο Focus.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr