«Μύθος ότι το ΝΑΤΟ προστατεύει τη Βουλγαρία- η χώρα απειλείται από την Τουρκία»


Νοέμβριος 13, 2013.

Σόφια.

«Το τι συμβαίνει με τους γείτονες, είναι ένα σημαντικό θέμα και η Βουλγαρία παραλείπει να το αναλύει και φαίνεται να υπάρχει σε αυτό κάποια σκοπιμότητα, πιστεύοντας  ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πιο σημαντικά θέματα στην πολιτική».

Ο γνωστός αναλυτής και ειδικός σε θέματα διεθνούς ασφάλειας και για το ριζοσπαστικό Ισλάμ, Άλεξ Αλεξίεφ, αναλύει σε συνέντευξή του τις σύγχρονες απειλές για τη Βουλγαρία που προκύπτουν από τις αυξανόμενες


 τάσεις των ισλαμιστών στην Τουρκία.

Στην Τουρκία υπάρχουν δύο έθνη

Στην Τουρκία υπάρχουν δύο διαφορετικά έθνη. Οι «Μαύροι Τούρκοι» και οι λεγόμενοι «Λευκοί Τούρκοι». Ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πει πολλές φορές ότι «είμαι μαύρος Τούρκος».

Οι Μαύροι Τούρκοι, είναι εκείνοι της Ανατολίας, βαθιά θρησκευόμενοι και με πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, το βασικό εκπαιδευτικό επίπεδο της Τουρκίας που είναι κατά μέσο όρο τα 6,5 χρόνια εκπαίδευσης, ενώ η μέση εκπαίδευση στη Βουλγαρία είναι διπλάσια σε έτη. Με ένα τέτοιο χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης δεν μπορούμε να έχουμε μια υγιή κοινωνία και να λειτουργήσει ισχυρή οικονομία.

Ο Ερντογάν στην Εξουσία και οι Μουσουλμάνοι

Όταν ήρθε στην εξουσία ο Ερντογάν άρχισε να δίνει όλες τις κυβερνητικές συμβάσεις προς τις επιχειρήσεις και εταιρείες που είχαν ισλαμικό προφίλ.

Έτσι, δημιουργήθηκε η Μουσουλμανική Ένωση Βιομηχάνων και όλες οι δημόσιες συμβάσεις γίνονται με αυτήν.

Επιπλέον η κυβέρνηση Ερντογάν έχει λάβει πολλά χρήματα από τη Σαουδική Αραβία, ήδη, 4-5 τράπεζες ακολουθούν το νόμο της Σαρία.

Αυτές είναι γνωστές για τις χρηματοδοτήσεις που παράσχουν σε αγορά κατοικιών. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μέσω αυτών στην Τουρκία έχουν εισέλθει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την υποστήριξη του ισλαμικού κόμματος του Ερντογάν.

Ανεξάρτητα με τα δισεκατομμύρια που έχουν εισαχθεί είναι πολύ δύσκολο με  τόσο χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, να υπάρξει ένα κοινωνικό κράτος που αναπτύσσεται και μια ευημερούσα οικονομία.

 Αν και ο Ερντογάν υπερηφανεύεται ότι το 2025 η χώρα θα έχει μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα 23 χιλιάδες δολάρια, αυτό φαίνεται απολύτως αδύνατο να συμβεί και το κύριο φρένο είναι το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο του πληθυσμού.


Κριτήριο μόνο η θρησκεία

Ο Ισλαμισμός εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας, διότι τα εν λόγω στελέχη που άρχισαν να διοικούν το κράτος κατά τα τελευταία χρόνια, είναι άνθρωποι χωρίς προσόντα και ειδικές δεξιότητες και επιλέγονται κυρίως λόγω του θρησκευτικού τους προσανατολισμού.

Προσωπική μου θέση- σημειώνει ο Αλεξίεφ-από οικονομική άποψη, το μέλλον της Τουρκίας δεν θα είναι πολύ ευτυχές.

Το κράτος έχει, επίσης, διάφορα άλλα συστημικά προβλήματα που δεν είναι εύκολο να επιλυθούν. Εκτός από το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, το σύνολο της οικονομίας στηρίζεται στη λήψη ξένων δανείων, και απαιτούνται τεράστια ταμειακά αποθέματα για να καλύψουν το έλλειμμα, το οποίο είναι εξαιρετικά αρνητικό.

Η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα

Επί του παρόντος η Τουρκία δεν είναι καθόλου δημοκρατική χώρα. Είναι μάλλον μια ολοκληρωτική χώρα. Η Δύση την αποκαλεί ως τη μεγαλύτερη φυλακή για τους δημοσιογράφους στον κόσμο.

Στη φυλακή ρίχτηκαν πάνω από 100 δημοσιογράφοι, κατηγορούμενοι για τον απλό λόγο ότι ήθελαν να κάνουν κριτική  στον Ερντογάν. Το πιο τρομακτικό είναι ότι πάνω από τους μισούς κατηγορούνται για τρομοκρατία, και σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία δεν είναι καν απαραίτητο το κράτος να το αποδείξει αυτό.

 Με το νόμο αυτόν καταστράφηκε όλη η ηγεσία του τουρκικού στρατού. 300 έως 400 ανώτεροι αξιωματικοί στάλθηκαν στη φυλακή, κατηγορούμενοι για τρομοκρατία.


Ισλαμισμός- Ναζισμός-Κομμουνισμός

Νομίζω ότι η ιδεολογία του Ισλαμισμού έχει πολλά να κάνει με το Ναζισμό και τον Κομμουνισμό από ό, τι με το Ισλάμ.

Και είναι εύκολο να αποδειχθεί, αν διαβάσει κανείς τους ιδρυτές του ισλαμισμού. Μιλούν για εσωτερικό εχθρό και εχθροί είναι οι μουσουλμάνοι που δεν πιστεύουν στη Σαρία.

Ένα άλλο ισχυρό σημείο είναι ο εξωτερικός εχθρός- για αυτούς είναι η Δύση, ο σύγχρονος τρόπος σκέψης και ιδιαίτερα η δημοκρατία.

 Στη δημοκρατία δεν έχει δικαίωμα ο Αλλάχ να είναι ο μοναδικός κυρίαρχος, και δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να επιλέξουν τον ηγέτη τους, ένα γεγονός που για τους Ισλαμιστές θεωρείται ιεροσυλία.

Ο Ισλαμισμός διακηρύττει τη δημιουργία μιας επαναστατικής ισλαμικής πρωτοπορίας, ακριβώς όπως έκανε ο Λένιν με το προλεταριάτο την επαναστατική πρωτοπορία του προλεταριάτου.

Δηλαδή, αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία παίζει ένα κρυφό ολοκληρωτικό καθεστώς και αυτό δεν είναι μόνο εξαιρετικά επικίνδυνο για τη χώρα, αλλά και για τους γείτονες της και στον κόσμο.

[Στο μακροσκελές βουλγαρικό δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην απέχθεια του Ερντογάν προς τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον διάδοχό του Ισμέτ Ινονού που δεν ήταν ισλαμιστές και προώθησαν στον λεγόμενο εκδημοκρατισμό την πολιτική ζωή της χώρας].

« Η δημοκρατία του Κεμάλ ποτέ δεν ήταν τέλεια, αλλά κατάφερε από μια καθυστερημένη χώρα να μετατρέψει την Τουρκία σε μια σύγχρονη χώρα. Έδωσε στις γυναίκες το δικαίωμα του εκλέγειν, πολύ πριν αυτό συμβεί σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το γεγονός ότι σήμερα η Τουρκία ως κοσμικό κράτος εξακολουθεί να βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική του Ατατούρκ.

Προωθείται η «ένδοξη» Οθωμανική εποχή

Τώρα ο Ερντογάν προσπαθεί και πάλι να αναστρέψει την ανάπτυξη της χώρας. Προωθεί συστηματικά την ιδέα ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν μεγάλη και αποτέλεσε μια ένδοξη περίοδο, όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά και για τους καταπιεσμένους λαούς, όπως ο δικός μας (σημειώνει ο Αλεξίεφ).

Αυτό αποτελεί μια καθαρή παραποίηση της ιστορίας και οι Βούλγαροι δεν μπορούν να το δεχθούν. Είναι μια γελοία θεωρία και αν δεν φαίνεται τόσο ανησυχητική γιατί η νέα τουρκική ιδεολογία προσπαθεί να εισαγάγει αυτές τις περιόδους ως τις πιο όμορφες και επιδιώκει την αποκατάστασή τους.

Αυτή είναι η οθωμανική ιδεολογία και προσπαθεί να υπάρχει τουρκική επιρροή με οποιοδήποτε μέσο στα πρώην οθωμανικά εδάφη και συγχρόνως να προωθήσει τον Ισλαμισμό.

Δυστυχώς οι κυβερνήτες της Βουλγαρίας και οι ιστορικοί είναι σιωπηλοί σχετικά με το καυτό αυτό θέμα.

Αδύναμοι ή αδιάφοροι ΝΑΤΟ και Ευρώπη

Στη συνέχεια ο Βούλγαρος αναλυτής επισημαίνει ότι το κύμα προσφύγων προς τη Βουλγαρία είναι δρομολογημένο από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας με επιλεγμένους ριζοσπάστες μουσουλμάνους προκειμένου να εφαρμόσουν τον τουρκικό επεκτατισμό.

Θεωρεί ότι στη ουσία η Ευρώπη είναι ανύπαρκτη και  είναι νάνος έναντι των περιστάσεων και ότι το ΝΑΤΟ είναι μόνον ο αμερικανικός παράγοντας και τίποτε άλλο, το οποίο αδρανεί σε ζητήματα επεκτατισμού της Τουρκίας. Τονίζει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες το μόνο που κάνουν είναι να πληρώνουν τους μισθούς των αξιωματικών τους στο ΝΑΤΟ, ενώ όλα τα βάρη για νέο εξοπλισμό πηγαίνουν στις ΗΠΑ.

Η τελευταία αδιαφορεί για τα προβλήματα στην περιοχή ενώ θα έπρεπε να θέσει την Τουρκία στο επίπεδο του Ιράν και της Ρωσίας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr