Κοσσυφοπέδιο: Η Ισλαμική Κοινότητα κατά του Τζιχάντ στη Συρία


Νοέμβριος 13, 2013.

Η Ισλαμική κοινότητα του Κοσσυφοπεδίου καταδίκασε σήμερα τις απειλές μια άγνωστης ομάδας κατά της αστυνομίας και προέτρεψε του Αλβανούς μουσουλμάνους του Κοσσυφοπεδίου που πολεμούν στη Συρία να επιστρέψουν στην πατρίδα.


Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές είναι οι συλλήψεις έξι ατόμων στην Πρίστινα κατηγορούμενοι για τρομοκρατία και διασάλευση της συνταγματικής τάξης του Κοσσυφοπεδίου.

Η προεδρία της Ισλαμικής Κοινότητας προέτρεψε με ανακοίνωσή της  τους νέους από Κοσσυφοπέδιο «οι οποίοι με οποιοδήποτε τρόπο συμμετέχουν στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, το συντομότερο δυνατόν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και στις οικογένειές τους».

«Προτρέπουμε, επίσης, όλους εκείνους που προετοιμάζονται για μια τέτοια δραστηριότητα, να μην πέφτουν θύματα από ομάδες ή άτομα που θέλουν να κάνουν ‘Τζιχάντ’ στην τραγωδία του συριακού λαού».

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε σήμερα ότι εστάλη σε αυτήν email από μια άγνωστη οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Jama'at Al – Tawhid και Τζιχάντ στο Κοσσυφοπέδιο» και την απείλησε ότι εάν δεν απελευθερώσουν τους έξι συλληφθέντες θα αντιμετωπίσουν οδυνηρές συνέπειες, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr