Η Γιούλια Τιμοσένκο ανακοίνωσε επ’ αόριστον απεργία πείνας


Νοέμβριος 25, 2013.

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο που εκτίει ποινή φυλάκισης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, επ’ αόριστον απεργία πείνας, απαιτώντας από τις ουκρανικές αρχές να υπογράψουν συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημειώνει το УНИАН.


«Είμαι χαρούμενη που εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί, που υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή επιλογή μας και τίθενται κατά της απόφασης της μαφίας που επιδιώκει να σκοτώσει την ευρωπαϊκή επιλογή μας, να χαλάσει τη ζωή μας», φέρεται να δήλωσε η Τιμοσένκο  δια μέσου  του εκπροσώπου της Σεργκέι Βλασένκο.

«Ως ένδειξη της ενότητας και της αλληλεγγύης σε όλους εκείνους που τώρα αγωνίζονται για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας και την ειρήνη, δηλώνω επ’ αόριστον απεργία πείνας, απαιτώντας από τον Γιανούκοβιτς να υπογράψει  να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης και μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ», δήλωσε η φυλακισμένη ηγέτης της αντιπολίτευσης.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr