Συνελήφθησαν και οι τρεις Αλβανοί δραπέτες από την ελληνική αστυνομία- η Αλβανία ζητά την έκδοσή τους


Νοέμβριος 28, 2013.

Τίρανα.

Η αλβανική αστυνομία προέβη σε δήλωση σχετικά με τη σύλληψη των φυγάδων από τις φυλακές της Δρένοβας, υποστηρίζοντας ότι μετά από μια σταθερή καταδίωξη των κρατικών δυνάμεων της αστυνομίας, έλαβαν ακριβείς πληροφορίες για τις κινήσεις τους και χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, έγινε η σύλληψή των τριών δραπετών, στην ελληνική επικράτεια.


Η αλβανική αστυνομία αναφέρει ότι επί πέντε ημέρες εξειδικευμένες δυνάμεις της, συνέχισαν αδιάκοπα την καταδίωξή τους στο όρος Γράμμος, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (χιόνιζε).

Σε αυτήν την εκτεταμένη επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της  RENEA, δυνάμεις ταχείας επέμβασης καθώς και δυνάμεις της επαρχιακής αστυνομικής διεύθυνσης και της περιφερειακής διεύθυνσης και μετανάστευσης της Κορυτσάς.

Την ίδια στιγμή η αλβανική αστυνομία επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές, παρέχοντας ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις τους, οι οποίες αρχές ενίσχυσαν τις υπηρεσίες τους για να συλλάβουν τους δραπέτες.

Χάρη στο συντονισμό των ενεργειών αυτών, της αλβανικής με την ελληνική αστυνομία,  κατέστη δυνατή η σύλληψη των δραπετών εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ο ένας από τους δραπέτες(ο Gëzim Toma),  συνελήφθη κατά τη διάρκεια της δράσης της ελληνικής αστυνομίας χθες μεταξύ των ελληνικών χωριών Επταχωρίου και Χρυσής στο Γράμμο, όπου αντηλλάγησαν πυρά εκατέρωθεν. Οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν από την ελληνική αστυνομία. Η έρευνα συνεχίστηκε από την ελληνική αστυνομία,  όλη τη νύχτα και οι άλλοι δύο Edward Lulo και Haxhiraj Reiz, συνελήφθησαν τις πρωϊνές ώρες.

Η αλβανική αστυνομία ευχαρίστησε τις κοινότητες για τη συνεργασία τους και τους Έλληνες αστυνομικούς για την άριστη συνεργασία τους στην εμπλοκή αυτή καθώς και κάθε αξιωματικό της αστυνομίας για την υψηλή ετοιμότητα, αφοσίωση και τον επαγγελματισμό που αναφάνηκε άμεσα, επιτρέποντας τη σύλληψη των δραπετών από τις φυλακές της Δρένοβας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr