Κοινή παραγωγή όπλων Ρωσίας – Αιγύπτου


Νοέμβριος 16, 2013.

Η ιδέα της κοινής παραγωγής για την Άμυνα, έγινε δεκτή από τη ρωσική πλευρά, αφού η Ρωσία υποστηρίζει την «πλήρη συνεργασία στον τομέα της κοινής παραγωγής των εξοπλισμών».


Η επιτυχία της συμφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα  την ανάπτυξη της στρατιωτικής βιομηχανίας στην Αίγυπτο.

Ο  Αιγύπτιος πρώην πρέσβης στη Μόσχα, Ιζάτ Σαάντ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα ‘Αλ Χαντάθ αλ Μάρσι’, δήλωσε ότι  δεν πρέπει να εξετασθεί η επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Κάιρο, μόνο, ως προοίμιο της αποκατάστασης της συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας.

Ο πρώην πρέσβης τόνισε ποια ακριβώς είναι η σημασία της επίσκεψης αυτής – σε μια εποχή που οι Αιγύπτιοι, συνειδητοποίησαν ότι η  Αμερική δεν σέβεται τα συμφέροντα της χώρας και δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην Αίγυπτο.

Ο πρέσβης τόνισε ότι η συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα είχε αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, πριν από την επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ και του Σεργκέι Σόιγκου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αιγυπτιακός στρατός είναι οπλισμένος με σοβιετικό εξοπλισμό και ανταλλακτικά που εισάγονται από τη Ρωσία και ποτέ δεν σταμάτησε αυτό.

Ο Σαάντ επεσήμανε ότι εκτός από την προμήθεια των νέων όπλων, είναι πιθανόν η Αίγυπτος και η Ρωσία θα δημιουργήσει μια κοινή παραγωγή ορισμένων τύπων όπλων.

Επεσήμανε ότι μια τέτοια ιδέα είναι ευπρόσδεκτη από τη ρωσική πλευρά και αυτό αποτελεί έναυσμα για τη δημιουργία στην Αίγυπτο στρατιωτικής βιομηχανίας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr