Ρωσική σανίδα σωτηρίας στην Ουκρανία- 15 δις δολάρια


Δεκέμβριος 17, 2013.

Η Ρωσία πρόσφερε στην Ουκρανία οικονομική σανίδα σωτηρίας την Τρίτη, συμφωνώντας να αγοράσει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια του ουκρανικού χρέους και τη μείωση της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου περίπου στο ένα τρίτο.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά τις συνομιλίες στη Μόσχα, μεταξύ του Ρώσου και του Ουκρανού ηγέτη, έχει στόχο να βοηθήσει την Ουκρανία να ξεφύγει από την οικονομική κρίση και η Μόσχα ελπίζει ότι κρατά το Κίεβο στην πολιτική και οικονομική τροχιά της.

Η συμφωνία μπορεί επίσης να πυροδοτήσει διαδηλώσεις στο Κίεβο κατά του προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ‘πώληση’ της Ουκρανίας στον πλειοδότη, μετά την απόρριψη της εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη στροφή στη Μόσχα για βοήθεια.

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία, μετά τις συνομιλίες με τον Γιανουκόβιτς, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Ρωσία θα βοηθήσει την Ουκρανία στα προβλήματα της, στην αποπληρωμή του χρέους, χωρίς να υπάρξει καμία συζήτηση από τη Ρωσία, για ένταξη του Κιέβου στην Τελωνειακή Ένωση.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr