Τουρκία: Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης Ερντογάν




«Γιοι υπουργών και επιχειρηματίες, συνελήφθησαν για διαφθορά»

Δεκέμβριος 17, 2013.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 49 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων υψηλά ιστάμενων δημόσιων λειτουργών, γνωστών επιχειρηματιών και τους γιους τριών υπουργών, την Τρίτη, στο πλαίσιο μιας μεγάλης έρευνας για καταγγελίες περί δωροδοκίας σε δημόσια έργα, αναφέρει η Ζαμάν.


Ο αρχηγός, εξάλλου, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλισντάρογλου (φωτό), δήλωσε ότι υποστηρίζει την έρευνα για τις κατηγορίες της διαφθοράς και τόνισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει όποιον επιβάλει τον νόμο με αποφασιστικότητα σε όλους εκείνους που καταχρούνται το δημόσιο χρήμα.

Μιλώντας σε Πολιτιστικό Κέντρο στο Ικόνιο, την Τρίτη, ο Κιλισντάρογλου δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την υπόθεση της διαφθοράς και της δωροδοκίας στους δημόσιους διαγωνισμούς.

Ο Κιλισντάρογλου αναφέρθηκε σε ένα ρηγό του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου το 1993, Uğur Mumcu: «Οι δολοφοόνοι δεν έχουν ιδεολογία, είτε είναι αριστεροί, είτε συντηρητικοί. Είναι απλά δολοφόνοι. Πρέπει να προχωρήσουμε σε πάσα κατεύθυνση και σε οποιονδήποτε που εμπλέκεται στις υποθέσεις διαφθοράς».

Ο αρχηγός του CHP είπε ότι καθιστά την κυβέρνηση του Ερντογάν υπεύθυνη για τη διαφθορά και ζήτησε την παραίτησή της, προκειμένου η δικαιοσύνη να ερευνήσει απρόσκοπτα  την υπόθεση αυτή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr