Προειδοποίηση για εξάπλωση των «στρατών» της Αλ Κάιντα στη Μέση Ανατολή



Δεκέμβριος 14, 2013.

 Επίσημες ανακοινώσεις προειδοποιούν ότι έχουν σχηματισθεί στρατοί που καθοδηγούνται από την τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση Άλ Κάιντα και ενδεχομένως να επεκταθούν στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής.


Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Χοσιάρ Ζεμπερί, προειδοποίησε ότι η Αλ Κάιντα και οι ευθυγραμμισμένοι με αυτήν πολιτοφυλακές, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε στρατιωτικές δυνάμεις, αρχής γενόμενης από την Συρία.

Ο Ζεμπαρί τόνισε ότι οι στρατιωτικές αυτές δομές θα μπορούσαν να μετακινηθούν ανά πάσα στιγμή σε γειτονικές χώρες, όπως είναι το Ιράκ και η Ιορδανία.

Σε ομιλία του στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου για το «Διάλογο Μανάμα», ο Χοσιάρ Ζεμπαρί, δήλωσε ότι η Αλ Κάιντα αποτελείται από δύο τμήματα, της Μέσης Ανατολής και των Ευρωπαίων πολιτών.

Και τα δύο τμήματα προσπαθούν να  δημιουργήσουν αυτό που αποκαλούν Εμιράτο του Λεβάντε.

«Αυτές οι στρατιές νεοσυλλέκτων έχουν διεθνείς διαστάσεις. Δεν είναι μόνο Σύριοι», δήλωσε ο Ζεμπαρί, «είναι και Ευρωπαίοι, μερικοί, μάλιστα, έχουν έρθει και από τη μακρινή Αυστραλία. Αυτό είναι πραγματικά τρομερό. Θα έρθει μια ημέρα που θα έχουμε ένα άλλο Ισλαμικό Εμιράτο, εκτός του διεθνούς ελέγχου».

Αυτή αποτελεί μία από τις πλέον ειδικές προειδοποιήσεις από το Ιράκ για την απειλή της Αλ Κάιντα  στη Συρία.

Αυτή η σύγκρουση στο κατώφλι μας θα έχει σίγουρα καταστρεπτικές συνέπειες, δήλωσε ο Ζεμπαρί, «υποφέρουμε, ήδη,  σε μεγάλο βαθμό από τη διάχυση αυτής της σύγκρουσης στα σύνορά μας».

Ο Ζεμπαρί προέβλεψε ότι η Αλ Κάιντα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και χημικά (για τους σκοπούς της).

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr