Η Τουρκία παρέδωσε το πρώτο «παγκόσμιας κλάσης» κέντρο ατράκτου για F-35




Δεκέμβριος 14, 2013.

Άγκυρα.

Η Τουρκία παρήγαγε την πρώτη άτρακτο της αμερικανικής προέλευσης Joint Strike Fighter

H τουρκική εταιρεία ‘Αεροδιαστημική Βιομηχανία’, παρήγαγε το πρώτο κέντρο της ατράκτου του F-35.

Στις 11 Δεκεμβρίου ηTAI- TUSAŞ ολοκλήρωσε την παράδοση στην Northrop Grumman και τη Lockheed Martin, σε μια τελετή στην Άγκυρα.

«Η παράδοση αυτής της υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές  του κέντρου της ατράκτου, σήμερα, αποτελεί  ένα άλλο ορόσημο», δήλωσε ο πρόεδρος της TAI, Μουχάρεμ Ντορκασλί.

« Η TAI θα συνεχίζει αξιοποιώντας την ικανότητα  και την ειδίκευσή της καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος μέχρι το 2040.

Η TAI έχει γίνει προμηθευτής για την Northrop του κέντρου της ατράκτου του Joint Strike Fighter- JSF σε ένα πρόγραμμα αξίας πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στο τουρκικό έργο απαιτήθηκε αμερικανική κατάρτιση και βοήθεια στην κατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων παραγωγής και συναρμολόγησης.

Η Τουρκία έχει γίνει ένας εταίρος του προγράμματος JSF και σχεδιάζει μια αρχική παραγωγή δύο αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.

«Είναι τώρα καιρός να αρχίσουμε  την παράδοση της παγκόσμιας κλάσης ατράκτους της TAI στην τελική γραμμή παραγωγής με αυξανόμενο ρυθμό κάθε χρόνο», δήλωσε ο  Dorkasli.

Αξιωματούχοι της TAI  είπαν ότι θα στέλνουν  ένα κέντρο ατράκτου κάθε δέκα ημέρες όταν το πρόγραμμα φθάσει σε πλήρη παραγωγή.

Η εταιρεία έχει γίνει η μοναδική πηγή για τα μεταλλικά μέρη του κέντρου  της ατράκτου για το F-35 καθώς και ορισμένα συναφή συστατικά για όλα τα JSF.

«Έχουμε εργασθεί χέρι με χέρι για την κατασκευή του πρώτου κέντρου της ατράκτου, σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες που ακολουθούνται από την Northrop Grumman στις εγκαταστάσεις μας στην Καλιφόρνια» είπε ο αντιπρόεδρος της Northrop, Brian Chappel.

«Μαζί, με γνώμονα το χαμηλό κόστος και με αύξηση της αποτελεσματικότητας θα βοηθήσουμε ώστε το πρόγραμμα για το F-35  να πληροί τους στόχους σε προσιτές τιμές».

-
The Hellenic Information Team πληροφορίες από την Worldtribune




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr