Η Σαουδική Αραβία θα στείλει πλοίο με όπλα για τους ισλαμιστές της Συρίας


Δεκέμβριος 20, 2013.

«Πηγές αναφέρουν ότι η Σαουδική Αραβία και ορισμένα κράτη του Κόλπου, σκοπεύουν να στείλουν σύντομα πολεμικό υλικό το οποίο θα φορτωθεί σε πλοία, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων, για τις οργανώσεις των Σαλαφιστών στη Συρία και της ομάδας «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα».


 Η μεταφορά θα γίνει μέσω του ιορδανικού λιμανιού της Άκαμπα και από εκεί θα εισαχθούν στη Συρία από τα σύνορα των δύο χωρών», αναφέρει ιορδανική εφημερίδα.

Υπήρξαν αναφορές από τη Σαουδική Αραβία ότι πρόκειται να αγοραστούν βαρέα όπλα από ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Ουκρανία και η Δημοκρατία της Τσεχίας και της Κροατίας. Στα όπλα συμπεριλαμβάνονται προηγμένοι πύραυλοι που πρέπει αποσταλούν στο συριακό έδαφος, προκειμένου να υποστηριχθεί ο πόλεμος εναντίον του στρατού της Συρίας και των ανταρτών της Χεζμπολάχ.

Η είδηση αυτή έρχεται στο φόντο των κατηγοριών του Κόλπου προς το Ιράν ότι επιδιώκει την μεταφορά όπλων από τα ιρακινά αεροδρόμια προς τη Χεζμπολάχ και τη Συρία.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει την αποστολή μεγάλων ποσοτήτων όπλων. Πρόσφατα στο βόρειο Λίβανο, οι αρχές κατάσχεσαν πλοίο το οποίο ήταν φορτωμένο με μεγάλες ποσότητες  πυρομαχικών και όπως διαπιστώθηκε, αργότερα, πίσω από το φορτίο βρισκόταν η Σαουδική Αραβία».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr