Λιβύη: Δολοφόνησαν τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών


Δεκέμβριος  20, 2013.

Βεγγάζη.

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών,  συνταγματάρχης Φεταλάχ αλ Γκαζίρι, πυροβολήθηκε, την Παρασκευή,  στην ανατολική πλευρά της πόλης Βεγγάζη,  στη Λιβύη και σκοτώθηκε.

Ο αλ Γκαζίρι πραγματοποιούσε επίσκεψη στην οικογένειά του στην κοντινή Ντέρνα, είπε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ κατά του συνταγματάρχη και τον σκότωσαν», δήλωσε στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών προς το AFP, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο συνταγματάρχης πρόσφατα ανέλαβε τη θέση αυτή και πήγαινε στην Derna σε γάμο της ανεψιάς του. Το σώμα του διάτρητο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ντέρνα.

Στον απόηχο της εξέγερσης του 2011, όταν ανετράπη ο δικτάτορας Μουαμάρ Καντάφι,  άνομες ομάδες από την ανατολική Λιβύη έχουν βάλει στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας, δικαστές, πολιτικούς καθώς και ξένους , όπως και τα μέσα ενημέρωσης και μέχρι στιγμής έχουν δολοφονήσει περισσότερους από 300 ανθρώπους, σύμφωνα με τη λιβανική 'σταρ'.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr