Οι μειονότητες στην Αλβανία απαιτούν νομοθεσία για την αναγνώρισή τους




Μαθητές σερβικής μειονότητας στην Αλβανία

Δεκέμβριος 20, 2013.

Σκόπια/Τίρανα.

  Νόμος για τις μειονότητες, όπου θα αναφέρεται στην αναγνώριση όλων των μειονοτήτων στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, η αναδιοργάνωση της κρατικής επιτροπής για τις μειονότητες, καθώς και άλλα θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα τους, αποτέλεσαν τα θέματα της αντιπροσωπείας των μειονοτήτων κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Κοινωνικής Πολιτικής Erion Veliaj στα Τίρανα.


«Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε – γράφει η σκοπιανή Dnevnik- εκπροσώπους από τα Σκόπια, τη Σερβία και άλλων μειονοτήτων. Εκφράσαμε την χαρά μας προς τον  υπουργό Βελιάι κατά τη συνάντησή μας, γιατί είναι ο πρώτος υπουργός της νέας αλβανικής κυβέρνησης που δέχεται αντιπροσωπεία των μειονοτήτων», είπε ο Βασίλ Στεργιόφσκι, εκπρόσωπος της σλαβικής μειονότητας των Σκοπίων.

Ο Αλβανός υπουργός υποσχέθηκε στην αντιπροσωπεία να έχουν πιο συχνές συναντήσεις για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr