Σκόπια: Συνάντηση ΥΠΕΞ με πρέσβεις της χώρας


Δεκέμβριος 27, 2013.

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων δεν αναμένει ότι η ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα φέρει κάτι νέο για τα Σκόπια, αφού αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ασχολείται με την οικονομική της  κρίση  που έχει φθάσει στα επίπεδα ρεκόρ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι στη συνάντηση που είχε με τους πρέσβεις και τους διπλωμάτες της χώρας στο Υπουργείο Εξωτερικών.


Ωστόσο, τα Σκόπια θα συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες τους και θα έχουν εντατικές διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, προς όφελος της χώρας για την επίλυση του προβλήματος των δύο χωρών. Ο Πόποσκι υπενθύμισε ότι ο νότιος γείτονας είναι το μακροβιότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή και αυτό έχει μια βαρύτητα.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται οι τακτικές συναντήσεις του υπουργού Νίκολα Πόποσκι με τους επικεφαλείς των διπλωματικών αποστολών της χώρας από όλον τον κόσμο και σε αυτές δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τις προσεχείς δραστηριότητές τους.

«Είναι αλήθεια ότι όλες οι επιδιώξεις μας βρίσκονται προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης της χώρας . Δεν θα ήθελα να πω, τι θα μπορούσε να συμβεί κατά το επόμενο έτος, αλλά αξιολογούμε την κατάσταση που υπάρχει», παρατήρησε ο Πόποσκι.

Οι πρεσβευτές χθες το απόγευμα συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Γκεόργκι Ίβανοφ, με τον πρωθυπουργό, ενώ με  τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr