Η Αλ Κάιντα δημιούργησε στρατόπεδο για εκπαίδευση παιδιών


Δεκέμβριος 17, 2013.βίντεο.

Η τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση Αλ Κάιντα παρουσίασε βίντεο στο οποίο εκπαιδεύονται παιδιά σε στρατόπεδο στη Συρία.


Η δημοσίευση  έλκυσε την προσοχή των δημοσιογράφων της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, η οποία παρουσιάζει τα σχετικά βίντεο της εξτρεμιστικής ομάδας «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε».

Στο βίντεο ο εκπαιδευτής καθορίζει τους  «εχθρούς της πίστης» και προτρέπει στους εκπαιδευόμενους ότι η μουσουλμανική αίρεση των Αλεβιτών, πρέπει να αφανισθεί.
Με την πρώτη ματιά, το στρατόπεδο εκπαίδευσης δεν έχει κάτι το διαφορετικό από τα άλλα, τα οποία δείχνουν ισλαμιστικά προπαγανδιστικά βίντεο.

Στο βίντεο παρουσιάζονται παιδιά και έφηβοι που τα προετοιμάζουν για επιχειρήσεις βομβιστών αυτοκτονίας.

Το στρατόπεδο ονομάστηκε  προς τιμή του Ιορδανού Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάνουι, ιδρυτού της ιρακινής  πτέρυγας της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι νέοι Σύριοι προπαγανδίζονται στο ριζοσπαστικό Ισλάμ για να διαλύσουν την παράδοση του κοσμικού κράτους.

Ισλαμικές ομάδες, προσπαθούν να προσελκύσουν στις τάξεις τους παιδιά από τα σχολεία της Συρίας.

Προπαγανδιστικά βίντεο δείχνουν πώς οι τζιχαντιστές έρχονται στα σχολεία και διανέμουν θρησκευτικά έντυπα, φαγητό και δώρα.




--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr