Οι ιερόδουλες διαδήλωσαν στα Σκόπια



        Σε επιχείρηση της αστυνομίας στο Γκόστιβαρ συνελήφθησαν  32 ιερόδουλες

Δεκέμβριος 17, 2013.

Σκόπια.

Με μια ειρηνική πορεία στην πλατεία της πόλης, οι ιερόδουλες του νοτιοσλαβικού κράτους, γιόρτασαν σήμερα, την 17η Δεκεμβρίου την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των εργαζομένων παροχής σέξ».

Η πορεία έγινε με κόκκινες ομπρέλες  και διαμαρτυρίες έγιναν στις πόλεις με το μεγαλύτερο πληθυσμό ιερόδουλων, όπως είναι η Οχρίδα, το Γκόστιβαρ και η Στρούμιτσα (Στρώμνιτσα).

Οι εργαζόμενες στο σεξ έκαναν πορεία στα Σκόπια, γράφει η εφημερίδα 'Βέτσερ'
 
Οι εργαζόμενες στην παροχή σέξ μπορούν να καταγγέλλουν τη βία σε τηλεφωνική γραμμή που έχει παραχωρηθεί και εκεί μπορούν να προγραμματίζουν και γυναικολογικές εξετάσεις, δήλωσε ο Τράιτσε Γιανούσεφ, γραμματέας της οργάνωσης των ιερόδουλων.

«Το υπουργείο υγείας πραγματοποιεί προγράμματα για την εκπαίδευση των ιερόδουλων και για την υγιεινή την οποία πρέπει να κρατούν», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Γιανούσεφ θα τονίσει ότι η οργάνωση υποστηρίζει και αγωνίζεται για τη νομιμοποίηση της πορνείας και συγχρόνως την αποποινικοποίησή της, ως ένα κοινωνικό εργαλείο, το οποίο μέχρι σήμερα δεν καλύπτεται από το νόμο. Οι ιερόδουλες που συλλαμβάνονται τιμωρούνται από το νομικό πλαίσιο που ισχύει για διατάραξη της δημόσιας τάξης και της ειρήνης,

[ Σημ. Βαλκανικού Περισκόπιου: Πράγματι, τελευταία έχουν πάψει τα ενημερωτικά ιστολόγια των Σλάβων και των Αλβανών των Σκοπίων να δημοσιοποιούν γεγονότα σχετικά με την πορνεία που ανθεί στη χώρα και με τις ιδιαιτερότητες των ιερόδουλων. Μόλις προχθές (15 Δεκεμβρίου) συνελήφθησαν στο Γκόστιβαρ 32 ιερόδουλες σε έφοδο της αστυνομίας].

--


 

 



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr