Βήματα προς τα πίσω για τα Σκόπια στην ΕΕ

 
«Εσωτερικά προβλήματα δημοκρατίας και προβλήματα με τους γείτονες»
Δεκέμβριος 17, 2013.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποσυρθεί από τα Σκόπια και οι τρέχουσες εκτιμήσεις είναι ότι η χώρα βαδίζει προς τα πίσω στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
(Αυτός και είναι και ένα λόγος που ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους, Νίκολα Γκρούεφσκι καταφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό).


Έτσι σήμερα,  ο ανταποκριτής των Σκοπίων από τις Βρυξέλλες ανέφερε  τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου συζητήθηκε και το θέμα της χορήγησης ή όχι, ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει ότι αυτή την φορά, ότι τα ίδια τα Σκόπια, πρέπει να ασχοληθούν και να αποδείξουν ότι δεσμεύονται στην ευρωπαϊκή τους προοπτική, ώστε να προσελκύσουν την προσοχή του Συμβουλίου των Υπουργών για την ενδεχόμενη στήριξη τους στην αντιμετώπιση των εσωτερικών προβλημάτων και των προβλημάτων με τους γείτονες.
Το Συμβούλιο των Υπουργών με τις σημερινές του δηλώσει,ς κατέστησε σαφές ότι η χώρα θα κερδίσει την ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, αν και για πέμπτη συνεχή φορά πήρε τη σύσταση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Αλλά, τώρα,  θεωρούνται εξαιρετικά αρνητικές οι εξελίξεις και χειρότερες από πέρσι.
Η ΕΕ αναγνωρίζει την επείγουσα ανάγκη για μια εποικοδομητική πολιτική μεταξύ όλων των πολιτικών κομμάτων για την επίτευξη συναίνεσης σχετικά με τους εθνικούς στόχους.
Η ΕΕ εκφράζει την ανησυχία της για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του κράτους δικαίου, επισημαίνει το δημοσίευμα των Σκοπίων.
--
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr