Ερντογάν: Βαδίζουμε προς το μέλλον με έμπνευση από την Ιστορία


Δεκέμβριος 2, 2013.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν γνωστή ως μια χώρα που υποστήριζε την ορθότητα, στάθηκε σωστά και αγωνίστηκε για σωστές αξίες.

«Προχωράμε προς το μέλλον με την έμπνευση που έχουμε από την ιστορία μας, δήλωσε ο Ερντογάν την Κυριακή σε ομιλία του στην επαρχία Μούγλα, της Τουρκίας.


Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πρόσφατα επεισόδια στη Συρία και την Αίγυπτο:

«Εάν παραμείνουμε σιωπηλοί εμπρός στα γεγονότα της Αιγύπτου, της Συρίας, του Ιράκ, του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν και της Σομαλίας, αν δεν βοηθήσουμε τα θύματα των σεισμών στις Φιλιππίνες, στην Αϊτή και τη Γεωργία, δεν μπορούμε να είμαστε μια ισχυρή χώρα και δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί η οικονομία μας».

Τόνισε ότι οι ισχυρές χώρες έχουν φίλους και αντιπάλους, και σημείωσε ότι η Τουρκία ήταν γνωστή (ως Οθωμανική Αυτοκρατορία) που υποστήριξε την ορθότητα, στάθηκε με σωστό τρόπο και αγωνίστηκε για σωστές αξίες.

Επίσης, αναφερόμενος για τον τουρισμό της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία φιλοξενούσε περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 35,7 εκατομμύρια στο τέλος του 2012.

«Μερικοί είχανε πει ότι κανείς τουρίστας δεν θα επισκεφθεί την Τουρκία, εάν αναλάβει το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης την εξουσία και ότι το κόμμα αυτό θα απαγορεύσει τον τουρισμό», σημείωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι τα έσοδα από τον τουρισμό ήταν παλαιότερα 8,5 δις δολάρια, ενώ σήμερα  έχουν φθάσει τα 29 δις δολάρια.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είπε ότι η χώρα θα ξεπεράσει φέτος και τον αριθμό των εσόδων  από τον τουρισμό το τρέχον έτος, όπως γράφει το DunyaBulteni.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr