Ουκρανός βουλευτής ζητά στρατιωτική επέμβαση από τη Ρωσία


Δεκέμβριος 2, 2013.

Ο βουλευτής της Σεβαστούπολης,  Σεργκέι Σμολιανίνοφ, από το κόμμα των Περιφερειών, οργάνωσε συλλογή υπογραφών των κατοίκων της περιοχής σε αίτημα που αναφέρεται στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, «να παράσχει βοήθεια για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας».


Αυτό αναφέρεται σε ανταπόκριση του ρωσικού πρακτορείο Ρέγκνουμ από το Κίεβο.
« Κάνουμε έκκληση σε εσάς να ζητήσουμε να παράσχετε στρατιωτική ή άλλη βοήθεια προς τον αδελφικό λαό, την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, να προστατεύσετε την κυριαρχία της χώρας, τον ρωσικό πληθυσμό της Κριμαίας και άλλων περιοχών της Ουκρανίας», αναφέρει η δήλωση.

Το αίτημα του Σμολιανίνοφ έρχεται σε συντονισμό με την απόφαση της κυβέρνησης της Ουκρανίας να προστατεύσουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις την επικράτεια από τους στρατούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εξαιτίας «της άρνησης του λαού της Ουκρανίας και του νόμιμου εκλεγμένου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, να μη υπογράψει τη ληστρική σύνδεση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και οι πράκτορές τους ξεκίνησαν μια προσπάθεια να ανατρέψουν τη νόμιμη αρχή στη χώρα».

Ο βουλευτής της Σεβαστούπολης, υπενθύμισε ότι στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου δημοσιεύθηκε αναφορά των ΗΠΑ, στην οποία οι συντάκτες ζητούσαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να προβεί σε στρατιωτική επέμβαση των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ουκρανία για να ανατρέψουν το καθεστώς του Γιανουκόβιτς, ο ίδιος σημειώνει επίσης ότι οι ταραχές με τις «λαϊκές συγκεντρώσεις και επιθέσεις των μέσων ενημέρωσης χρηματοδοτούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σήμερα έχει προγραμματισθεί να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος στη Σεβαστούπολη, στο δημοτικό κατάστημα με θέμα την κατάσταση στη χώρα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr