Ευρωβουλευτής Σλοβενίας: Η Ελλάδα πρέπει να συμβιβαστεί με τα Σκόπια...


Δεκέμβριος 16, 2013.

Η ευρωβουλευτής της Σλοβενίας, Τάνια Φαγιόν- Tanja Fajon, ζήτησε από την Ελλάδα να συμβιβαστεί για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος με τα Σκόπια.


Η Tanja Fajon η οποία αποκαλεί το νοτιοσλαβικό κράτος ως ‘ Μακεδονία ‘ είπε ότι «θα ήταν μια στιγμή της αλήθειας, εάν η Ελλάδα, που θα ασκήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το επόμενο εξάμηνο, προβεί σε συμβιβασμό με τα Σκόπια, δίνοντας ένα θετικό μήνυμα για τη διεύρυνση της Ένωσης».

«Είναι αλήθεια ότι η διεύρυνση δεν είναι στην ατζέντα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ. Αλλά δεν θα αποσύρει τις προσπάθειές της και τις προσπάθειες των Σκοπίων για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

»Για μένα θα αποτελούσε ένα βήμα προς την Ένωση εάν η Ελλάδα μετά 10 χρόνια από την Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, για περαιτέρω διεύρυνση της Ευρώπης, προβεί σε έναν συμβιβασμό με τα Σκόπια.

»Αυτό θα ήταν ένα καλό σημάδι για το σύνολο της διεύρυνσης για το σύνολο των πολιτών και των χωρών», δήλωσε στην Deutsche Welle η Τάνια Φαγιόν, η οποία έλαβε μέρος στη διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων στο Βερολίνο.

Σχετικά με τις προειδοποιήσεις για εμπόδια στην πορεία των Σκοπίων προς την ευρωπαϊκή ένωση, από την Ελλάδα η ευρωβουλευτής τόνισε ότι δεν ήθελε να προβεί σε εικασίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών.

«Η κατάσταση δεν είναι ευνοϊκή, ακόμη και στην Ευρώπη, αλλά η επιθυμία μου είναι να αρχίσουν σύντομα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις  με τα Σκόπια», είπε η Fajon.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr