Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν συνάντηση με τους Ισλαμιστές της Συρίας


Δεκέμβριος 16, 2013.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι σχεδιάζουν μια συνάντηση με τους διοικητές του Ισλαμικού Μετώπου στη Συρία.


Η απόφαση ελήφθη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά την κατάληψη από το Ισλαμικό Μέτωπο των μεγάλων αποθηκών πυρομαχικών  και όπλων καταστροφής,  του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που υποστηριζόταν από τη Δύση.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Ρόιτερ, ανέφερε ότι οι συνομιλίες αναμένονται να λάβουν χώρα λίαν συντόμως με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Φόρντ.

«Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενδέχεται να συναντηθούν με εκπροσώπους του Ισλαμικού Μετώπου αυτήν την εβδομάδα», δήλωε η εκπρόσωπος του Στέιτ, Jen Psaki, σήμερα Δευτέρα. Πρόσθεσε ότι η συνάντηση αυτή δεν σηματοδοτεί αλλαγή στάσης των ΗΠΑ προς το Συριακό Εθνικό Συνασπισμό.

Ο Μόνζερ Ακμπίκ, επικεφαλής του προσωπικού του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, δήλωσε ότι το Ισλαμικό Μέτωπο – στο οποίο έχουν συμβάλλει έξι κύριες ισλαμικές ομάδες- θα είναι ευπρόσδεκτο να συμμετάσχει στη Γενεύη στο πλαίσιο της ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης, παρόλο που μέχρι στιγμής το ίδιο έχει απορρίψει τη συμμετοχή.

«Εμείς θα χαιρόμασταν εάν το Ισλαμικό Μέτωπο ερχόταν στη Γενεύη-2», είπε ένας άλλος ηγέτης του συνασπισμού υπό τον όρο της ανωνυμίας.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr