Τουρκία: Στην Ελλάδα ακροδεξιοί έκαναν διαδήλωση κατά του Τζαμιού



Δεκέμβριος 16, 2013.

Επτακόσιοι ακροδεξιοί υποστηρικτές του ελληνικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, οργάνωσαν διαμαρτυρία εναντίον  της δημιουργίας ενός μουσουλμανικού τεμένους στο κέντρο των Αθηνών για τον αυξανόμενο μουσουλμανικό πληθυσμό.


Η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, ώστε να επιτραπεί στους μουσουλμάνους να έχουν ένα τόπο λατρείας στην Αθήνα.

Η Τουρκία, ως χειρονομία καλής θελήσεως, έχει ανοίξει εκ νέου μια Ελληνική Ορθόδοξη Μονή (Παναγία Σουμελά στο Πόντο), εκτός από το σχεδιασμό για την επαναλειτουργία της ελληνικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη και ζήτησε επιπλέον από την Ελλάδα να ανοίξει εκ νέου το Φετιχιέ Τζαμί (στο Μοναστηράκι) για αντάλλαγμα.

Ένας αριθμός κοινοπραξιών έχουν υποβάλλει προσφορές για την κατασκευή του νέου τεμένους, στον τόπο όπου οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν. Από το 2011 σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το τζαμί και έχει εγκαταλειφθεί πέντε φορές μετά από πίεση της κοινής γνώμης.

Την περασμένη εβδομάδα, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στη συνεδρίαση των κοινοπραξιών σχετικά με το τζαμί, με έναν διαδηλωτή που έπεσε με το αυτοκίνητό του στο κτήριο όπου πραγματοποιούνταν η συνάντηση, σημειώνει το Dunya Bullteni.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr