Σκόπια: Δύο χρόνια φυλακή στον πρώην αρχηγό μυστικών υπηρεσιών


Δεκέμβριος 16, 2013.

Σε δύο χρόνια στη φυλακή καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Σκοπίων, Σλόμπονταν Μπογκόεφσκι, σλαβικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος στην περίπτωση της υπόθεσης «Πράκτορας».


Η δίωξή του έγινε μαζί με έναν δικηγόρο και  εκπρόσωπο της σλοβενικής εταιρείας “Merkator”, τον  Μίτια Βάλιτς, που και αυτός καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. 

Ένας δεύτερος δικηγόρος μπλεγμένος στην υπόθεση αυτή καταδικάστηκε σε τρία χρόνια στη φυλακή. Άλλοι δύο που εμπλέκονταν στην υπόθεση καταδικάστηκαν σε ποινή με αναστολή.

Οι έξι κατηγορούμενοι που αποκαλύφθηκαν κατά τη δράση της αστυνομίας, γνωστής ως υπόθεση «Πράκτορες» είχα υπεξαιρέσει  πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, εκδίδοντας εικονικά τιμολόγια σε ανύπαρκτες εταιρείες.

 Ο Σλόμπονταν Μπογκόεφσκι, ήταν επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας των Σκοπίων, στα χρόνια της ανεξαρτησίας της χώρας, όταν ήταν κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών, επισημαίνει το δημοσίευμα.



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr