Ισραηλινός σύμβουλος ασφάλειας στο Λευκό Οίκο


Δεκέμβριος 11, 2013.

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στο Λευκό Οίκο, θα συναντηθεί ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Γιόσι Κοέν, με την Αμερικανίδα ομόλογο του, Σούζαν Ράις. Στη συνάντηση θα παραστούν εκπρόσωποι των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών των δύο πλευρών.

Η συνάντηση αυτή  των ισραηλινών και αμερικανικών αντιπροσωπειών, ‘έκλεισε’ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και του Μπαράκ Ομπάμα, πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Είχε προγραμματισθεί να συζητήσουν τις επερχόμενες συνομιλίες των ‘Έξι’ διεθνών μεσολαβητών για το Ιράν, που θα γίνουν στη Γενεύη στα τέλη Ιανουαρίου του 2014.

Η αμερικανική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας  με οποιαδήποτε κόστος. Αυτό γίνεται καθ’ ον χρόνο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ δεν εγκρίνει μια τέτοια  πολιτική επαναπροσέγγισης των ΗΠΑ με το Ιράν, σημειώνει η ισραηλινή τηλεόραση ‘Εννέα’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr