Οι Αλβανοί Σκοπίων ζητούν δίωξη του ‘άγνωστου’ που ανέγειρε το άγαλμα του Ντούσαν


Δεκέμβριος 11, 2013.


Σκόπια.

Ο πολιτιστικός σύλλογος των Αλβανών στα Σκόπια, κατέθεσε μήνυση ‘κατά του αγνώστου δράστη, που ανέγειρε παράνομα το μνημείο του αυτοκράτορα των Σέρβων, Ντούσαν».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ‘Βέστι 24’ η ανέγερση του αγάλματος αυτού προκαλεί εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, διχόνοια και μισαλλοδοξία και παραβιάζονται όλες οι διατάξεις που διέπουν την ανέγερση μνημείων στο νοτιοσλαβικό κράτος.

Ακόμη, κανείς δεν έχει αναλάβει την εκτέλεση αυτής της πρωτοβουλίας για την ανέγερση του αγάλματος του Σέρβου αυτοκράτορα, Στέφανου Ντούσαν, αν και ο εκπρόσωπος, Ιβάν Στογιλίκοβιτς,  του Δημοκρατικού Κόμματος των Σέρβων στα Σκόπια, που είναι εταίρος του συνασπισμού του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE,  δήλωσε ότι το μνημείο αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου ‘ Σκόπια 2014’ του νοτιοσλαβικού κράτους.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε ότι η έρευνα  για αυτούς που γκρέμισαν το μνημείο βρίσκεται σε εξέλιξη.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr