Βουλγαρία: Χρεοκόπησαν τα ναυπηγεία Μπουργκάς


Οι εργαζόμενοι έλαβαν ειδοποιητήρια απόλυσης

Δεκέμβριος 15, 2013.

Η βουλγαρική οικονομία έχει υποστεί άλλη μια απώλεια. Ένας  από τους γίγαντες του τομέα της  βαριάς μηχανικής- το εργοστάσιο  της ναυπηγικής βιομηχανίας στο Μπουργκάς, χρεοκόπησε και διέκοψε τις δραστηριότητες του, γράφει η «Μπουλγκάρια Σεγκόντια».

Οι εργαζόμενοι που είναι περισσότερα από 150 άτομα έλαβαν σημείωμα απόλυσης την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Τα ναυπηγεία έκλεισαν και φυλάσσονται από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας (για να μην λεηλατηθούν).


Οι απολυμένοι, σύμφωνα με το νόμο, δικαιούνται αποζημίωσης, αλλά δεν προβλέπεται κανείς να λάβει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα ναυπηγεία του Μπουργκάς έχουν πωληθεί σε ιδιώτη, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι αυτός.

«Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του εργοστασίου της ναυπηγικής βιομηχανίας συναντήθηκαν με τον κυβερνήτη του Μπουργκάς και τον τοπικό διαμεσολαβητή και ζήτησαν τη βοήθειά τους για την εξακρίβωση των στοιχείων του νέου ιδιοκτήτη του εργοστασίου. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ούτε η περιφερειακή διοίκηση, ούτε η περιφερειακή επιθεώρηση εργασίας είχαν πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη της μονάδας αυτής», γράφει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr