Το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Ρωσία να μην ασκήσει πίεση στην Ουκρανία


Δεκέμβριος 15, 2013.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, κάλεσε την κυβέρνηση της Ουκρανίας, να σεβαστεί τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και η Ρωσία να μην ασκήσει πίεση στο Κίεβο.


Τα παραπάνω τονίζονται σε συνέντευξη του Ράσμουσεν στην εφημερίδα Die Welt στις 14 Δεκεμβρίου.

«Καλώ την κυβέρνηση της Ουκρανίας να σεβαστεί τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, όπως η ελευθερία του λόγου και η ελευθερία του συνέρχεσθαι. 

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να οδηγήσει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπολίτευση, προκειμένου να επιτευχθεί μια ειρηνική λύση», είπε ο Ράσμουσεν και κάλεσε, επίσης όλα τα ουκρανικά κόμματα να απόσχουν από τη βία.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, ζήτησε, επίσης, η Ρωσία να αρνηθεί να ασκήσει πίεση προς την Ουκρανία. «Πιστεύω ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να έχει εξωτερική πίεση για να αποφασίσει σε ποια συμμαχία ασφαλείας θέλει να ανήκει», δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε , ακόμη, ότι η Ουκρανία είναι μία από τις χώρες εταίρους του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr