Κίεβο: Οι διαδηλωτές παραμένουν στην κεντρική πλατεία



Δεκέμβριος 2, 2013.

Περίπου δύο χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου.


Η κατάσταση στην περιοχή γενικά είναι ήρεμη, οι διαδηλωτές  φωνάζουν συνθήματα ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, αλλά χωρίς προσπάθειες για βίαιη αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με το Itar Tass, στις  18:34 τοπική ώρα  η περιοχή έχει γεμίσει από αναποδογυρισμένα φράγματα. Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης έχουν φέρει μαζί τους σκηνές και δέσμες καυσόξυλων και τώρα η πλατεία έχει γεμίσει από δέσμες καπνών από τις φωτιές, όπου γύρω τους κάθονται οι διαδηλωτές (Στο Κίεβο τώρα έχει μείον 3 βαθμούς Κελσίου).

Ο δρόμος που οδηγεί προς το κτήριο της ουκρανικής προεδρίας έχει κλείσει με φορητά κιγκλιδώματα, τα οποία οι διαδηλωτές νωρίτερα προσπάθησαν να αφαιρέσουν και να διασπάσουν το τείχος των  εδικών δυνάμεων.

Στο κυβερνητικό κτήριο στο οποίο είχε γίνει πικετοφορία από περίπου χίλιους διαδηλωτές το πρωί, τώρα έχουν μείνει πολύ λιγότεροι. Υπάρχουν περίπου 300 άτομα στον αύλειο χώρο αλλά δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους διοικητικά όργανα ή στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr