Γκεοργκιέφσκι: Σωστά έπραξαν οι Αλβανοί με το άγαλμα του βασιλιά Ντούσαν!



Δεκέμβριος 14, 2013.

«Η έντονη αντίδραση των Αλβανών των Σκοπίων για το άγαλμα του βασιλιά Ντούσαν, ήταν μια πράξη οικοδόμησης του έθνους αφού ο λαός αρχίζει και ωριμάζει».

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούπτσε Γκεοργιέφσκι, στην εκπομπή «Ευθεία οδός» της  αλβανικής τηλεόρασης  των Σκοπίων ‘Alsat’,  επεσήμανε ότι η σωστή αντίδραση των Αλβανών για το άγαλμα του Σέρβου βασιλιά αντιμετωπίστηκε από το σλαβικό πληθυσμό με  ακατανόητη σιωπή και ντροπή.

«Θέλω να συγχαρώ τους Αλβανούς για τη συμπεριφορά τους,  καθώς και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, των πολιτικών και των διανοουμένων και των ανεξάρτητων ΜΚΟ που έλαβαν μέρος σε αυτήν την εκστρατεία. Από την άλλη πλευρά – των Σλάβων- επικράτησε αμηχανία, ντροπή και σιωπή και δεν αντιμετωπίστηκε (η ανέγερση του Σέρβου βασιλιά του 14ου αιώνα).

Ο Γκεοργκιέφσκι τόνισε ότι ποτέ ο Σέρβος Βασιλιάς Στέφανος Ντουσάν δεν αναγνώρισε ύπαρξη «μακεδονικού έθνους» και διερωτήθηκε ποια είναι η λογική της ανέγερσης του αγάλματός του στο κέντρο των Σκοπίων.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του κόμμματος  «Συμμαχία για τη Θετική Μακεδονία», Λιούπτσο Ζϊκοφ, ανέφερε ότι η χώρα είναι πολύ παράξενη, χαίρονται που η Σερβία θα ενταχθεί στην ΕΕ, πριν από την πατρίδα τους και δεν νοιάζονται.
Περιμένουμε να ενταχθεί η Σερβία στην ΕΕ και στη συνέχεια να πάρουμε διαβατήρια σερβικά, όπως κάναμε και με τη Βουλγαρία», είπε.

Αναφερόμενος στην ανέγερση του αγάλματος του Σέρβου βασιλιά, τόνισε ότι γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους «και δεν νοιάζονται για την καταστροφή που επιχειρούν στη χώρα».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr