Αλλάζει ο αυτο-διοικητικός χάρτης στην Αλβανία


Πλήττονται οι μειονότητες των Ελλήνων και των Σλάβων

Δεκέμβριος 14, 2013.

Σχέδιο νόμου που προωθείται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Αλβανία, με το οποίο οι μικρότεροι δήμοι – με πληθυσμό κάτω των 20 χιλιάδων κατοίκων- να ενταχθούν στους μεγαλύτερους δήμους, έχει κινητοποιήσει τη μειονότητα των Σλάβων της Αλβανίας, αφού υπάρχει ο φόβος της αφομοίωσης τους.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, έχουν θορυβηθεί από το προωθούμενο αλβανικό νομοσχέδιο αφού οι Αλβανοί πολίτες με σλαβική καταγωγή που ζουν σε μικρές κοινότητες στην Γκόρα, Γκόλο Μπάρντο και Πούστετς (πρώην Λίκενας) φοβούνται ότι θα χάσουν την ιδιαιτερότητά τους.

Εάν ο νόμος ψηφιστεί και τεθεί σε ισχύ, θα πρέπει να εφαρμοστεί στις επόμενες τοπικές εκλογές του 2015.

Με το νόμο αυτόν, τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, αναφέρουν ότι πλήττονται περισσότερο οι Σλάβοι και οι Έλληνες, οι οποίοι θα αποκλείονται από την αλβανική πλειοψηφία.

Οι αλβανικές αρχές θεωρούν ότι ο νόμος αυτός θα δώσει μεγαλύτερους δήμους, με μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα, αφού οι μικροί δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων τους, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr