Η αντιπολίτευση της Συρίας αποφάσισε να συμμετάσχει στη Γενεύη-2


Ιανουάριος 18, 2014.

Μετά από συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη, η συριακή αντιπολίτευση το Σάββατο το βράδυ, αποφάσισε να εγκρίνει την αποστολή αντιπροσωπείας, να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης-2, που αποσκοπεί στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στην αιματηρή σύγκρουση στη Συρία.


Η απόφαση ελήφθη με μυστική ψηφοφορία και υποστηρίχθηκε από 58 μέλη του συνασπισμού, ενώ 14 μέλη αντιτάχθηκαν και υπήρξαν δύο αποχές και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Η συνεδρίαση του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης έγινε σε ξενοδοχείο στα περίχωρα της πόλης και άρχισε μετά το μεσημέρι και κράτησε μέχρι το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι η αντιπολίτευση ήταν διχασμένη σχετικά με την σκοπιμότητα  της διάσκεψης αφού έπρεπε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους του συριακού καθεστώτος, αλλά πιέστηκαν από τους Δυτικούς και τους Άραβες να συμμετάσχουν.

Η διάσκεψη είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει  στη Γενεύη την Τετάρτη στο Montreux, στη λίμνη Leman, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr