Αίγυπτος: Συγκρούσεις αστυνομίας και Ισλαμιστών- 6 νεκροί, 40 τραυματίες


Ιανουάριος 3, 2014.

Κάιρο.

Συγκρούσεις των ειδικών αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας και φανατικών ισλαμιστικών ομάδων έγιναν σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.


Οι συγκρούσεις έγιναν σε διαδηλώσεις των Ισλαμιστών που πρόσκεινται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, οι οποίοι αντιτίθενται στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση του νέου Συντάγματος στη χώρα.

Διαδηλώσεις και συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κάιρο, στη Γκίζα, την Ισμαηλία και την Αλεξάνδρεια, όπου εκατοντάδες μέλη της Αδελφότητας και των υποστηρικτών της πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απάντησαν με κανόνια νερού και δακρυγόνα.

Οι διαδηλωτές στη συνέχεια έκαψαν λάστιχα και πετούσαν βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις και πυρπολήθηκαν αρκετά οχήματα της αστυνομίας.
Κατά τις συγκρούσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σκοτώθηκαν 6 άτομα και περισσότερα από 40 τραυματίστηκαν.

Ιστοσελίδα της Αδελφότητας ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 19.
Στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι συνελήφθησαν 122 διαδηλωτές οι μετέφεραν από τα σπίτια τους χειροποίητες χειροβομβίδες και βόμβες μολότοφ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr