Ισραήλ: Δοκιμή του πυραύλου ‘Arrow-3’



Ιανουάριος 3, 2014-βίντεο.

Τελ Αβίβ.

Στο πεδίο βολής ‘Παλιούμαχιμ’ έγινε σήμερα δοκιμή του συστήματος πυραυλικής άμυνας «Arrow-3», όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ.


Το Ισραήλ, από κοινού με τον οργανισμό των ΗΠΑ “Missile Defense (MDA) διεξήγαγε μια επιτυχή δοκιμή του πυραύλου. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 08:00. Όλα τα συστήματα λειτούργησαν κανονικά.

Οι προηγούμενες δοκιμές του πιο σύγχρονου συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας έγιναν το Φεβρουάριο του 2013.

Η ανάπτυξη του συστήματος ‘Arrow-3’, πραγματοποιήθηκε μαζί με τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες που ασχολούνται  στην Ισραηλινή Αεροπορική Βιομηχανία.

Μετά την επιχυχημένη εκτόξευση του πυραύλου, ο επικεφαλής της επιχείρησης, Joseph Weiss,  απέστειλε σε όλους τους συμμετέχοντες στο έργο συγχαρητήρια επιστολή.

Το σύστημα ‘Arrow-3’ είναι σχεδιασμένο για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων με ακτίνα δράσης από 400 έως 2000 χιλιόμετρα, όπως είναι οι ιρανικοί πύραυλοι «Shahab-3» και  «Saji», σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα, το οποίο παραθέτει το παρακάτω  βίντεο:



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr