Διακυβέρνηση Ερντογάν: 900 αξιωματικοί και 2.500 υπαξιωματικοί καταδικάστηκαν


Ιανουάριος 1, 2014.

Άγκυρα.

Τα τελευταία 11 χρόνια, κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Τουρκίας, από το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το 2002 έως το 2012, 908 αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και 2.434 υπαξιωματικοί καταδικάστηκαν από τα στρατοδικεία, για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από αυτούς στο στρατό, όπως:  διαστροφή, ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια προς υφιστάμενους κλπ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Milliyet», στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε πρόσφατα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP), Σεργκίν Τανρικούλου.

Κατά την ίδια περίοδο, ο αριθμός των θανάτων από παρόμοια περιστατικά στο στρατό, κατά τη διάρκεια ‘απογαλακτισμού τους’, στα κέντρα εκπαίδευσης, ανήλθε στα 975 άτομα.

Οι οικογένειες όσων έχασαν τα παιδιά τους, ενημερώθηκαν για την τιμωρία των ιθυνόντων, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr